Pàgines

dilluns, 17 de desembre del 2012

Bon Nadal! JOU? JOU? JOU?

No és per xafar la guitarra de ningú, personalment cada dia intento estar de bon rotllo amb tothom i fer una vida familiar normal, amb amor i demés. Per Nadal em trobo amb la família, també intento fer-ho la resta de l'any, però, per Nadal, malgrat el meu ateisme que ve de lluny pot ser influït per una educació cristiana, per la propaganda, els llums del carrer o el Corte Inglés, em sembla bonic reunir la família. Va de debò, encara que us pugui semblar una mica cursi. Fem cagar el tió, i per desconcert dels anglosaxons, tots els éssers màgics que poden passar per casa amb una mena de mestissatge cultural hi passen, què hi farem, reconec que amb això sóc una mica bleda...

Però dit això, la cosa és que amb més o menys dies de festa, depenent de l'estalviador d'hores que hagi estat cadascú i sense paga extra, perquè els 800 euros no són la paga extra de nadal si no una altre cosa que ens devien i que ara ens l'han pagada a canvi d'una cosa més petita de la que ja teníem... amb això i una mica de sort, o molta sort, molts de nosaltres passades les festes que tingui cadascun, tornarem a la feina, amb més o menys IL·LUSIÓ... però no tots. Hi haurà companys i companyes que no ho faran perquè ja no la tindran la feina, perquè el 31 de desembre se'ls acaba el contracte. SE'LS ACABA EL CONTRACTE és una expressió alliberadora, exculpadora, ho he sentit moltes vegades NO ELS FEM FORA, NO ELS ACOMIADEM, NO ÉS UN ACOMIADAMENT: SE'LS HA ACABAT EL CONTRACTE... Com si acabar-se el contracte fos una cosa extraterrenal, en la que els humans no hi tenim res a veure, com si fos fruït de l'acció d'una força suprema i el patró, en aquest cas l'Alcalde i el govern municipal no hi poguessin fer res... SE'LS HA ACABAT EL CONTRACTE...

El que jo penso és que això que passa a l'administració són ERO's de facto. M'explico: a una empresa privada si hi ha una baixada d'encarrecs, de comandes, l'empresari es planteja reduir la plantilla i es pot acollir a un ERO, que ha de negociar amb els sindicats... el concepte ERO no hauria d'estar normalitzat com una forma de fer còmplices els representants del treballadors dels acomiadaments patronals, però la cosa és que s'ha de negociar, i si més no aquesta fiscalització, posem que evita una certa arbitrarietat, com a mínim l'empresari ho ha de justificar d'alguna manera... però en els ERO's encoberts de l'administració no hi ha justificació que valgui... ni negociació... ni res (com al telenotícies diuen que tot va malament i a casa tenim aturats i el veí també i quell altra que conec fa quatre anys que no treballa, donem per fet que això justifica que l'Estat en totes les seves extensions político administratives talli i retalli a dojo, això no és una justificació, cada passa s'ha de valorar en concret). L'Ajuntament es va declarar en fallida sense comptar amb ningú, ni representació sindical, ni treballadors ni ningú... Això és ni més ni menys que el pla d'ajust. A la SEAT com a mínim s'han fet referèndums per si fan un cotxe o no el fan... A l'Ajuntament, a l'administració, això no s'ha fet, però no sé si ningú ho ha demanat... D'altra banda, la retirada de comandes sembla que podria ser l'absència de finançament en quedar tallades les subvencions que arribarien d'altres administracions... ÉS COM SI ET TALLESSIN LA LÍNIA DE CRÈDIT com a conseqüència hi ha companyes i companys que aquest nadal no estaran tan contents i feliços i amorosos com d'altres. Això va passar també aquest estiu, més d'una vintena de companys van haver de plegar. SI EREN MÉS DE DEU JA VAL, ja sé que tots no eren acomiadaments, però la cosa és que uns es van quedar i altres no, ÉS A DIR que els van acomiadar, NO JUGUEU AMB LES PARAULES...

Penso que potser caldria fer alguna cosa per demostrar si més no el nostre desacord amb aquesta forma de fer política, de gestionar els recursos humans de l'Ajuntament i retallar serveis (No es faran els mateixos serveis amb menys gent)

PROPOSTES:

PLANTADA DE PANCARTA DAVANT DE L'AJUNTAMENT ABANS D'ACABAR LA SETMANA (ELS SINDICATS PODRIEN DIR ALGUNA COSA A MÉS D'EXPLICAR EL RESULTAT DELS PROCESSOS CONGRESUALS I LLEPAR-SE LES FERIDES I ESQUITXOS DEL MERCURI)

Aquesta tarda hi ha una mani:

Urquinaona 17:30 a plaça de Sant Jaume (BCN) contra les retallades i a varies ciutats més (CONVOQUEN ELS SINDICATS)

2 comentaris:

  1. Hola companys i companyes,

    Podria desitjar-vos bon nadal, però com bé diu el company, no tothom pot tenir unes bones festes. Tot plegat em fa pensar en aquell conte de nadal, sí, aquell dels tres esperits. Com els contes són ficció no sé si l'esperit codiciós i pervers que ens envolta canviarà la seva consciència. La realitat diu que de moment, res canvia.

    Fa anys, pensava que els socialistes eren millors que la dreta. Que defensaven els treballadors, que prioritzaven els serveis per les persones que menys tenen, que com les seves sigles diuen era un partit dels obrers.

    Em fa pena veure que el socialisme s'estigui autodestruint i que amb la seva incoherència arrossegui tantes persones, tants valors, tanta dignitat.

    En aquesta empresa nostra, malgrat la situació econòmica global, alguna responsabilitat per la gestió feta s'hauria de reconèixer. Però els que la gestionen ni n'assumeixen cap, ni canvien el model. Ell@s continuen cobrant sous inmorals, tenen moltes despeses de protocol e imatge, premsa, càrrecs assessors que està clar no han servit per res, revistes publicitàries, difusió, i moltes coses més, estan per endavant de serveis que ara més que mai es necessiten. Però són els actes els que a la llarga donen la millor imatge. En aquesta ciutat s'aplica allò que es critica del PP: acomiadar a la gent avui dia es abocar-los directament a no tenir futur, a que es puguin quedar sense sostre, a que puguin passar gana o hagin de marxar lluny de la ciutat "amable" Sabadell.

    No entenc als socialistes d'ara. No entenc al Sr. Alcalde quan diu que la seva conducta sempre ha estat honesta. No dubto de la seva pressumpta inocència. Dubto de la seva pressumpta moralitat com a primer responsable dels recursos humans i de la defensa dels serveis públics.

    Reflexioni Sr. Alcalde. Aprofiti aquest temps per pensar si és coherent que tantes persones innocents estiguin pagant per una crisi de la qual no són responsables. Que s'ha de predicar amb l'exemple i no només no acomiadar més, tornar a donar feina!

    EL TREBALL ÉS EL MILLOR SERVEI SOCIAL QUE ES POT OFERIR A UN POBLE.

    Estic d'acord amb la teva proposta company. Jo afegiria una pancarta amb la comparativa dels sous. I anar al proper ple o junta.

    ResponElimina
  2. D'acord amb anar al Ple. Avui CCOO ha enviat un e-mail demanat uns actuació nostra. Penso que el comiè de personal i/o les seccions sindicals podrien plantejar-se anar al ple i fer una crida. És inacceptable que hi hagi persones que es queden sensa feina i es gastin diners amb coses injustificables i després del que estem veient, no cal que una gestió negligent estigui tipificada al codi penal perquè sigui rebutjada, no tenen autoritat moral per acomiadar ningú, ni per demanar-nos cap sacrifici...

    ResponElimina

Marea Groga SBD no es fa responsable dels comentaris i opinions personals que es publiquin en aquest blog, ja que vol ser un punt de trobada de tots els seus seguidor@s al marge de la política partidista i el sindicalisme.
Tot i això preguem el màxim respecte en els escrits, comentaris i respostes.