Pàgines

dimarts, 5 de juny del 2012

Segona comanda de samarretes

Si us heu quedat sense samarreta i en voleu una, encetem la segona comanda... envieu-nos un correu electrònic a mareagrogasbd@gmail.com indicant la talla que voleu, si la voleu unisex o de dona i quantes en voleu. Els que ja hagueu fet una petició fins ara no cal que la repetiu, l'afegim nosaltres.

Us agrairiem que féssiu servir el mail com a eina de contacte i el blog com a punt de trobada i suggeriments.
Recordeu que no contestarem correus electrònics que no siguin privats.

3 comentaris:

  1. La manifestació d'avui m'ha semblat mediocre, comparant-la amb l’assistència a l’assemblea i amb les expectatives que van generar els sindicats. Estem en una crisi de representativitat on les organitzacions clàssiques es resisteixen a fer autocrítica i a re fundar-se.
    El que hem fet avui, demà anirà a menys i dema passat serà simbòlic, tot i comptar (els sindicats) amb un alt nombre d’al•literats o amb hores sindicals l’esforç que dediquen a l’organització de respostes públiques del malestar col•lectiu, ho fan als despatxos.
    Propostes com el de la marea groga són exemple d’autoorganització de base que es presenta com a el futur de la canalització del malestar popular.
    Un exemple del divorci entre els “líders” i la base ho hem vist aquesta tarda a les escales de l’Ajuntament. El líder demanava a les bases que no fessin soroll ( al saló de plens es feia el Ple Municipal) per no destorbar a la colla de polítics excessivament ben pagats (equip de govern) amb l’argument que les vies de negociació estaven obertes. La gent l’ha escotat “calladament” però en quan ha acabat de parlar s’ha reiniciat la xiulada i amb més força encara i s’ha trigat una mica en sortir de l’edifici.
    Que vol dir que les vies de negociació estan obertes? Que s’ha de negociar davant la proposta de o acomiadament d’interins o baixada del sou del 4’5%?
    O es que hi ha contrapropostes com que ells es baixen el seu sou el 50% com a mínim?
    Els problemes per mantenir-se mobilitzats són varis:
    1r. El convenciment dels sindicats del que estan fent i fins on volen arribar
    2n. Les dates, en un mes tothom de vacances i a la tornada, Ja ni me’n recordo!!!!!
    3r. Per desgràcia la consciència de classe de la plantilla de l’Ajuntament, fa anys que es va dormir ( no en els discursos però si en la pràctica)

    Visca la marea groga i endavant amb la feina de formigueta

    ResponElimina
  2. Per res m’agradaria entrar aquí en un debat de la força de les organitzacions sindicals en l’actualitat, encara que penso que una bona part de la responsabilitat de la “crisis de representativitat” que comenta la companya és conseqüència de la poca força que com treballadors i treballadores li hem adjudicat a aquesta manera de representació sindical. Sinó creiem en aquest sistema de representació difícilment pot arribar a tenir la força necessària per defensar davant de l’empresa els nostres interessos.
    I en aquest sentit m’agradaria transmetre, i des de la meva opinió, el perquè de la decisió que “el lider”, com és diu a al comentari anterior. Fer soroll i queixar-se és important de cara a que els polítics del nostre ajuntament s’assabentin que no poden fer segons quines coses. De fet considero que com a treballadors i treballadores és la nostra obligació. Però, apart d’això, entrar en un Ple Municipal i rebentar-ho és una falta administrativa greu, i més si ets treballador municipal, per tant la decisió pressa anava en aquest sentit, i en cap altre més, simplement de cara a que a cap treballador o treballadora d’aquest ajuntament se lo pogués sancionar per un “calenton” del moment. I és en aquest sentit que s’ha d’entendre la decisió, i en cap altre més.

    Salut,

    ResponElimina
  3. Estic d'acord, però s'ha exigir amb més contundència. Hi havia molta gent aquell dia i no haviem de tenir por. La reunió "negociadora" era el divendres, però l'empresa l'emplaça... esperen i esperen mentres tant la gent pateix. Això és pitjor que qualsevol sanció. Que el temps d'espera q ens fan patir no serveixi per desmotivar, si no per reforçar-nos més. No m'agraden les estratègies polítiques. S'ha exigir claretat i que s'aturi aquest expoli!

    ResponElimina

Marea Groga SBD no es fa responsable dels comentaris i opinions personals que es publiquin en aquest blog, ja que vol ser un punt de trobada de tots els seus seguidor@s al marge de la política partidista i el sindicalisme.
Tot i això preguem el màxim respecte en els escrits, comentaris i respostes.